ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Aug 19th, 2017

Σχόλια: 0
Κατηγορία:Γενικά

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Άδεια, διακοπές, εκδρομές!
Όλο το χρόνο αυτό περιμένουμε με λαχτάρα. Τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι περισσότεροι επιλέγουν θάλασσα και κατά προτίμηση νησί. Άλλοι πάλι επιλέγουν το βουνό και κυρίως να είναι κοντά σε ποτάμι.
Το τί είδους διακοπές θα κάνει ο καθένας είναι θέμα επιλογών ή και οικονομικής κατάστασης πολλές φορές. Προσωπικά για τις καλοκαιρινές μου διακοπές ΔΕΝ θα επέλεγα με τίποτα κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο. Άλλα πράγματα ψάχνω το καλοκαίρι. Προσωπικά μου αρέσουν οι εξορμήσεις. Να έχω κάπου μια βάση και καθημερινά να μπορώ να περιπλανιέμαι σε παραλίες ή βουνίσια μονοπάτια. Φέτος δεν κατέβηκα στην Κρήτη όπως συνηθίζω τα τελευταία χρόνια, αλλά «έμεινα» Χαλκιδική. Εκτός από τις κοντινές ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες της και τις δεκαήμερες τελικά διακοπές μου «βρέθηκα» στο δεύτερο πόδι, την Σιθωνία. Πιο συγκεκριμένα στην απλότητα και την ξεγνοιασιά ενός κάμπινγκ (καλό και το ελεύθερο δεν λέω, αλλά τον φόβο της αστυνομίας και την ΜΗ ύπαρξη πόσιμου νερού για τόσες μέρες δεν την αντέχω).
Προορισμός για φέτος το Καλαμίτσι. Στην άκρη σχεδόν του ποδιού. Από εδώ μπορείς να κάνεις πολλές κοντινές εξορμήσεις χωρίς να σε φάνε τα χιλιόμετρα. Αυτό και κάναμε. Λίγο μετά τη γιορτή της Παναγίας μια ολοήμερη εκδρομή «εδώ στα κοντινά».

Πριν φτάσουμε στο Πόρτο Κουφό, έναν ωραίο κολπίσκο το ακρωτήρι Δρέπανο, Αμπέλου, στη μύτη της Σιθωνίας Χαλκιδικής

Toroni_Sithonia_Chalkidiki_01.jpg

Φυσικά μια στάση στο Πόρτο Κουφό για φαγητό.

                  Porto_Koufo_Sithonia_Chalkidiki01_new

Στις πολλές ακτές της Τορώνης μπορείς να απολαύσεις ένα όχι και τόσο μοναχικό μπάνιο στην θάλασσα, καθώς οι Ιταλοί με τα αυτοκινούμενα αράζουν για μεγάλο διάστημα στην παραλία.

Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki Toroni_Sithonia_Chalkidiki

Και τέλος ένα όμορφο μέρος για απογευματινό μπάνιο που εάν θέλεις μπορείς να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα είναι η Τριστινίκα. Είτε μπροστά στο κάμπινγκ ΙΖΑ, είτε στο bar Ethnic είναι κάτι μαγευτικό.

Ethnic_Tristinika_Chalkidiki Ethnic_Tristinika_Chalkidiki Ethnic_Tristinika_Chalkidiki Ethnic_Tristinika_Chalkidiki Ethnic_Tristinika_Chalkidiki Ethnic_Tristinika_Chalkidiki

και κάπου που δεν είχα πάει ποτέ…!
Όπως πας για Τριστινίκα σε κάποια φάση πας δεξιά για Ethnic και αριστερά για Αρετές. Μοναδικά κολπάκια με αρκετούς ελεύθερους κατασκηνωτές. Η γαλήνη και η ηρεμία είναι απίστευτη και ζηλευτή. Αξίζει τον κόπο ο λίγο κακός αλλά βατός χωματόδρομος.

Aretes_Sithonia_Chalkidiki Aretes_Sithonia_Chalkidiki Aretes_Sithonia_Chalkidiki Aretes_Sithonia_Chalkidiki Aretes_Sithonia_Chalkidiki

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε δυναμικά τις εξορμήσεις μέχρι και τον Οκτώβρη!!!

Give us your opinion!

Loading Facebook Comments ...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δοθεί σε τρίτους. Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν *